Seksuoloog Astrid Kremers


De seksuoloog
Seksuologe Astrid Kremers biedt professionele behandeling voor uw seksuele problemen. U bent of alleen welkom of met uw partner, als u jong bent of al wat  ouder. Samen met u gaat zij op zoek naar een vorm van seksualiteit, die voor u en uw eventuele partner plezierig is.

Zij stelt zich graag aan u voor. “Mijn naam is Astrid Kremers, ik ben geregistreerd Seksuoloog NVVS en eigenaar van Seksuologie Praktijk Astrid Kremers (www.sexuoloog.nl). Ik ben auteur van het boek Aandacht voor seks, geef onderwijs en ben actief in de media. Ik ben ook de seksuoloog van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis Utrecht, Gezondheidshuis Utrecht, Beatrixziekenhuis Gorinchem, kinderwenscentrum Nij Linge en van twee huisartspraktijken in Utrecht. Cliënten kunnen alleen of samen met hun partner bij mij terecht. Ik werk oplossingsgericht naar een persoonlijk afgestemde vorm van seksualiteit die voor de patiënt plezierig is. Ik maak hierbij gebruik van de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR en werk indien nodig samen met de medisch specialisten.”

Seksuele problemen
Astrid Kremers ziet in haar seksuologie praktijk zowel vrouwen als mannen met diverse seksuele problemen. Voorbeelden hiervan zijn pijn bij het vrijen, erectieproblemen, geen zin of teveel zin in seks (seksverslaving), moeite om opgewonden te worden, geen orgasme kunnen krijgen, verschil in seksueel verlangen tussen partners, vreemdgaan en polyamorie. Deze seksuele problemen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan door lichamelijke ziekte, handicap, medicijngebruik, psychische problemen, relatieproblemen, (seksueel) trauma, zwangerschap, overgang of ouderdom.

Afspraak maken
U kunt als cliënt van Vrouw & Klinieken rechtstreeks contact op nemen met de seksuoloog voor een afspraak in haar praktijk.  Een verwijsbrief is meestal niet nodig. Haar mooie praktijkruimte is gevestigd in Utrecht en is zowel met openbaar vervoer als auto goed bereikbaar. De praktijk is zowel overdag als ’s avonds geopend. U kunt bellen naar 06 10 79 70 61 (tijdens kantoortijden) of een mail sturen naar info@sexuoloog.nl om een afspraak te maken. In het algemeen is er geen wachtlijst.

Kosten
Seksuologische behandelingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar mogelijk kan u wel aanspraak op vergoeding maken vanuit de aanvullende verzekering. De rekening van elk consult dient echter altijd eerst door de client te worden betaald aan de praktijk en kan daarna eventueel ingediend worden bij de ziektekostenverzekering. Een consult duurt 45 minuten en kost €90.

Werkwijze
Haar werkwijze kenmerkt zich door passie en liefde voor het vak. Ze luistert met aandacht, haar instelling is positief en oplossingsgericht. Zij houdt zich hierbij zorgvuldig aan de wettelijke eisen omtrent privacy en geheimhouding. Natuurlijk stelt ze u op uw gemak.

Behandeling
In het eerste gesprek zal u gevraagd worden wat uw seksuele probleem is en hoe uw leven eruit ziet. U kunt in dat gesprek natuurlijk ook al uw vragen stellen. De meeste mensen zijn wat gespannen voor het eerste gesprek, maar iedereen kijkt er achteraf met een positief gevoel op terug. De duur van de behandeling kan variëren. Meestal duurt een behandeling 2 tot 8 gesprekken. Ook een eenmalig consult behoort tot de mogelijkheden.

Tijdens de vervolggesprekken zal de behandeling plaatsvinden volgens het bio-psycho-sociale model. Uw persoonlijke wensen en mogelijkheden vormen hierbij uiteraard het uitgangspunt. De behandeling zal gebeuren volgens de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en/of EMDR. Er kunnen, als u dat wilt, concrete afspraken worden besproken zodat u het geleerde thuis in de praktijk kunt brengen. Tijdens het consult zullen geen oefeningen gedaan worden. Daarnaast kan de seksuoloog u voorlichting en informatie geven over seksualiteit. U zult tijdens het consult geen lichamelijk onderzoek krijgen. Mocht een lichamelijk onderzoek nodig zijn dan kan zij samenwerken met onze artsen. Ook heeft zij samenwerkingsverbanden met bekkentherapeuten.

Meer informatie
Meer informatie over de werkwijze, kosten en voorwaarden vindt u op www.sexuoloog.nl. Of bel gerust de seksuoloog met uw vraag tijdens kantoortijden op telefoonnummer 06 10 79 70 61.