Wij stellen onze nieuwe gynaecoloog voor

Bart van Aken
Mijn opleiding tot arts heb ik in Utrecht gevolgd. Daarna heb ik mijn specialisatie tot gynaecoloog in Amsterdam gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik onderzoek gedaan naar incontinentie bij de vrouw en ontwikkelingswerk in Afghanistan.

Sinds 1982 ben ik gynaecoloog. De eerste 10 jaar heb ik in Amsterdam (OLVG) en Emmen gewerkt en sinds eind 1992 in het Flevoziekenhuis in Almere.
Vanaf 2007 ben ik vakgroepvoorzitter van de afdeling gynaecologie en verloskunde geweest en stuurde in die hoedanigheid alles wat met dat vakgebied te maken heeft aan.

Na al deze jaren vind ik mijn vak als gynaecoloog nog steeds ontzettend leuk. Ik beoefen nu de algemene gynaecologie en verloskunde. Mijn specialiteit is met name de Menopauze en PMS(achtige) klachten.
De menopauze heeft mijn aandacht omdat ik zie hoe vrouwen soms kunnen lijden onder de overgang en nog maar weinig weten van wat nu wel en niet goed is. Ze krijgen vaak tegenstrijdige adviezen en daar wil ik ze in begeleiden. Daarin is de communicatie met de patiënt mijn drijfveer en voor mij blijvend leerzaam.

Per 1 januari 2018 ben ik niet meer werkzaam in het Flevoziekenhuis, maar zal ik mijn praktijk voortzetten bij Vrouw&klinieken in Lelystad.

Leave a reply