Nieuws

Online uw supplementen kopen

Binnenkort zal de Menomanager, in samenwerking met Vrouw&klinieken een webwinkel starten. Hier kunt u voortaan uw supplementen op een simpele manier zelf bestellen en direct betalen via IDEAL. Supplementaanvragen via de mail zullen vanaf dat moment niet meer in behandeling worden genomen. Hiervan wordt uiteraard bericht gestuurd.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat dit systeem nog in de startfase is. Op deze pagina zullen regelmatig updates gegeven worden. Voelt u zich vrij om vragen of tips te mailen naar contact@vrouwenklinieken.nl .

 

Met vriendelijke groet,

Team Vrouw&klinieken

Bart van Aken is gynaecoloog

Mijn opleiding tot arts heb ik in Utrecht gevolgd. Daarna heb ik mijn specialisatie tot gynaecoloog in Amsterdam gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik onderzoek gedaan naar incontinentie bij de vrouw en ontwikkelingswerk in Afghanistan.

Sinds 1982 ben ik gynaecoloog. De eerste 10 jaar heb ik in Amsterdam (OLVG) en Emmen gewerkt en sinds eind 1992 in het Flevoziekenhuis in Almere.
Vanaf 2007 ben ik vakgroepvoorzitter van de afdeling gynaecologie en verloskunde geweest en stuurde in die hoedanigheid alles wat met dat vakgebied te maken heeft aan.

Na al deze jaren vind ik mijn vak als gynaecoloog nog steeds ontzettend leuk. Ik beoefen nu de algemene gynaecologie en verloskunde. Mijn specialiteit is met name de Menopauze en PMS(achtige) klachten.
De menopauze heeft mijn aandacht omdat ik zie hoe vrouwen soms kunnen lijden onder de overgang en nog maar weinig weten van wat nu wel en niet goed is. Ze krijgen vaak tegenstrijdige adviezen en daar wil ik ze in begeleiden. Daarin is de communicatie met de patiënt mijn drijfveer en voor mij blijvend leerzaam.

Per 1 januari 2018 ben ik niet meer werkzaam in het Flevoziekenhuis, maar zal ik mijn praktijk voortzetten bij Vrouw&klinieken in Lelystad.

Vrouw&klinieken staat ook dit jaar weer op de gezondheidsbeurs in Utrecht. U kunt ons vinden op het Vrouwenplein. Vragen, of wilt u informatie, kom dan gerust bij ons langs. Elke dag geven wij ook een interessante lezing.

Klik hier om naar de website van de Gezondheidsbeurs te gaan.

Datum: 1 t/m 4 februari 2018

Voor de tweede keer staat Vrouw&klinieken op de Vrouw! beurs in Leeuwarden. Deze superleuke beurs is het bezoeken meer dan waard. Vragen, of wilt u informatie, wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Dit jaar nieuw: we gaan een workshop geven!

Klik hier om naar de website van Vrouw! beurs te gaan.

Datum: 9, 10 en 11 maart 2018

Let op! Vanaf 1 januari 2018 worden inhoudelijke vragen en medische vragen met betrekking tot de behandeling berekend als zorgactiviteit.

Voor de zorg die wordt geleverd vanuit de basiszorg hanteren we vaste tarieven, genaamd passantentarieven. Deze passantentarieven worden gehanteerd voor de verzekerden waarvan de zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met de zorgverlener, voor mensen zonder basisverzekering en voor mensen uit het buitenland.

Klik hier voor meer informatie.

Wij zijn uitgenodigd om ons verhaal te vertellen bij radio Lelystad. Dit doen we natuurlijk! U kunt naar ons luisteren op woensdag 4 april van 20:00 tot 21:00.
Overgang in het nieuws: Huisartsen laten vrouwen met ernstige overgangsklachten in de kou staan

Eerste generatie vrouwen met ‘ballen’

Ben je tussen 45-60 jaar? Dan zit je in het spitsuur van je leven.
Je werkt, hebt misschien kinderen in de puberteit, bent mogelijk mantelzorger voor ouder wordende ouders. Dan valt het niet altijd mee om ‘alle ballen in de lucht te houden’. Je kunt je minder energiek, gezond en vitaal voelen.
Wil je meer weten over de overgang en wat deze fase fysiek en mentaal betekent in een vrouwenleven? Hoe je ermee kunt omgaan, zowel privé als op je werk?
Wil je kennis en ervaring met andere vrouwen uitwisselen en nieuwe informatie ophalen? Kom dan naar de landelijke MeetUp Overgang op 9 april a.s.
Klik hier voor meer informatie.
De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.
Klik hier voor meer informatie.

Op dit moment zijn wij hard bezig om de passantentarieven voor 2019 vast te stellen. Deze zullen in december bekendgemaakt worden.